1.Çakra

İSMİ: Muladhara çarka, kök çarka,temel çarka,kundalini çarka
RENK: Kırmızı-siyah         ZIT RENGİ: Mavi                SES: E
NOTA: DO                        ELEMENT: Toprak            DUYU: Koku-burun
ORGANLARI: Omurga, kemikler, bacaklar, kalın bağırsak, kan ve hücre üretimi
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Adrenalin, böbrek üstü bezleri
İFADE: İstediğim şeyler                 BURCU: Akrep, oğlak, boğa
ETERİK YAĞLAR: Vetiber, sedir ağacı, mür ağacı, sandal ağacı
ŞİFA TAŞI: Akik, Garnet, Kırmızı mercan, Yakut
ÇAKRA DENGEDE İSE: Merkezlenmiş, hayat enerjisi yüksek, kendinin efendisi, sonsuz fizik enerjisi yüksek, sıhhatli, eli açık, cinsellikte: sevecen, güvenli, acık, tüm bedeni ile hissedebilen.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Egoist, hükmedici, aç gözlü, maddeye tutkun, bedensel rahatsızlıklar: kendini şişmanlık kabızlık olarak gösterir.  Cinsellikte ayırım yapmayan aşırı seks isteği.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Güvensiz, ayağı yere basmayan, zayıf amacına ulaşamayan, kendine zararlı,  intihar meyilli olan. Cinsellikte: Sevilmeye layık olmadığı düşüncesi, terk edilme korkusu, ilgisiz.
1.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Kan kırmızı bir güneşin doğuşunu ya da batışını ya da ışıl ışıl bir şafak veya akşam vaktini seyretmekle veya düşünmekle kök çakrasını yaşama döndürebiliriz ve dengeleyebiliriz.
SES TERAPİSİ: Kök çakrayı faaliyete geçirmek için en uygun müzik monoton, vurgulu, ritimlerden oluşmalıdır.
RENK TERAPİSİ: Berrak, parlak ve kırmızı ile hareket kazandırılır. Kırmızı renk ısıtır canlılık verir. Aşırı enerji özelliğinde MAVİ renk çok etkilidir.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ: AKİK: RUHSAL OLARAK: Cinsiyet dayanıklılık ve sükunet sağlar olumsuz duyguları söker atar planlarını ve fikirlerini gerçekleştirmek isteyenler bu taşı yanında taşıyabilirler. Kendine güveni güçlendirir bununla beraber kararsızlıkları dağıtır.
Bedensel yararları: Böcek sokmalarında, cilt enfeksiyonlarında, dolaşım sisteminde, hasta yada yorgun gözlerde çok etkilidir.Hamilelikte bebeği koruması için devamlı taşınmalıdır.
KIRMIZI MERCAN: RUHSAL OLARAK: Sevgiye duyulan ihtiyacı artırır. Kararlılık sağlar. Negatif enerjilere karşı kalkan oluşturur. Konsantrasyon eksikliğinde çok yarar sağlar.
BEDENSEL YARARLARI: Enfeksiyonlardan korur Kanla ilgili olarak kan basıncını düzenler yüksek tansiyona çok etkilidir.  Menapoz döneminde kadınların takmasında yarar vardır.
YAKUT: RUHSAL OLARAK: Saflaşma ve değişime götüren yaşamsal sıcak yaratıcı enerji verir. Hiperaktif insanları sakinleştirir. Yorgun ve bitkin insanlara canlılık verir.
BEDENSEL YARARLARI: Kanın yenilenmesini sağlar. Karaciğerin fonksiyonlarını artırır, bağışıklık sistemine çok yararı vardır. Yüksek ateşte ateşi düşürür.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Kök çakra aktive edilmek isteniyorsa ayak ve bacaklara diz ve kalça kemiklerinin üzerlerine incitmeden sürülür.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Yaşamak istiyorum
*Dünyanın ve toprağın enerjisi beni besliyor ve bana şifa veriyor.
*Madde dünyasının çeşitli oyunları bana zevk veriyor
*Dünyayı seviyorum
*Vücudumu seviyorum ve onun ihtiyaçlarını yerine getirmek bana zevk veriyor
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.