2.Çakra

 İSMİ: Hayatiyet, benlik, sakral çakra , dalak çakrası
RENK: Turuncu(portokal)         ZIT RENGİ: İndigo
SES: O
NOTA: RE                        ELEMENT: Su           DUYU: Tat alma
ORGANLARI: Cinsel organlar böbrekler kan ve sindirim.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Östorojen
İFADE: Arzu ediyorum                 BURCU: Terazi, akrep
ETERİK YAĞLAR: Yasemin, tarçın, gül, sardunya
ŞİFA TAŞI: Karneol ay taşı
ÇAKRA DENGEDE İSE: Arkadaş canlısı, optimist, düşünceli, ait olma hissi,yaratıcı hayal gücü açık sezgili iç güdülü, başkalarını çok iyi anlar ve hissederler mizah gücü gelişmiş, Cinsellikte: Doyuma ulaşan çocuk sahibi olma isteği.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Çabuk parlayan, saldırgan, hırslı, hayal ve gerçeği ayırt edemeyen, başkalarının duygularına saygısız, Cinsellikte: saplantılı, saygısız, sık tatmin ihtiyacı.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Aşırı utangaç, çekingen, aşırı hassas, hislerini saklayan, suçluluk duygusu güvensizlik. Cinsellikte: Aşırı bağlılık, soğuk, iktidarsız, suçluluk duygusu taşıyan, gebe kalamayan.
2.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Ay ışığı ile kırlarda berrak suları seyretmek ya da dokunmak ikinci çakrayı güçlendirir.
SES TERAPİSİ: Müzik kayıtsız bir neşe uyandırır. Herhangi akıcı bir müzik çakrayı canlandırır. Halk dansları ve eski dansların sürükleyici ritimleri bu sınıfa girer.Bunlar olmasa duygularınızı canlandıran her hangi bir müzik olabilir.
RENK TERAPİSİ: Açık turuncu (portakal) rengi ikinci çakraya çok faydalıdır.Katı duygu kalıplardan kurtulmanıza yardımcı olur.Öz güven ve bedensel zevklerden  aldığınız mutluluğu artırır. Aşırı enerji özelliğinde İndigo rengi çok etkilidir.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ:
Ay taşı: RUHSAL OLARAK: Duygusal zihninizi açar. Ruhsal denge sağlar ve sebepsiz korkuları yok eder. Özellikle kadınlar için çok uygun bir taştır. Meditasyonun gücünü artırır.
BEDENSEL OLARAK: Fiziksel olarak tıkanmış lenf bezlerini temizler kadınlarda hormon seviyesini dengeler.  Doğurganlığı artırır ve adet dönemi şikayetlerini azaltır. Tiroid bezini etkiler, metobolizmayı hızlandırır sindirimi düzenler.
Karneol: RUHSAL OLARAK: Tamamen şimdiki zamanda yaşamamıza yardım eder. Zihnin yoğunlaşma gücünü arttırır. Yaşam sevincini artırır.
BEDENSEL OLARAK: Kanamaları durdurur. Kan dolaşımını aktive eder. Dalağı güçlendirir. Bağışıklığı güçlendirir. Mide, bağırsak böbrekler ve karaciğere pozitif enerji verir.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: İkinci çakra üzerine çok az miktarda eterik yağ sağdan sola doğru masajla yedirilir.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Yaşama sevincim her gün daha çok çoğalıyor.
*Her dakika gerçekleşen mucizeleri görüyor ve mutlu oluyorum.
*Vücudum canlı ve sağlıklı.
*Cinselliğimi tüm kalbimle yaşıyor ve mutlu oluyorum.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.