3.Çakra

İSMİ: Solar pleksus, göbek çakrası
RENK: Sarıdan altın sarısına kadar her renk.  ZIT RENGİ: Mor              SES: Ahoomm       NOTA: Mİ                  ELEMENT: Ateş
DUYU: Görme     ORGANLARI: Sırtın alt kısmı sindirim karaciğer dalak
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Ensülin pankreas
İFADE: Mutluluk istiyorum                 BURCU: Aslan yay başak
ETERİK YAĞLAR: Zencefil, limon, melisa, kekik
ŞİFA TAŞI: Kaplan gözü, amber, sarı topaz
ÇAKRA DENGEDE İSE: Açık, neşeli, kendine ve başkalarına saygılı şahsiyetli, becerikli, huzurlu, zeki, güvenli ifade gücü, hareketten hoşlanan Cinsellikte: Fantezilere değer veren sorumluluk duygusu olan sıcak sevgi ifadesinde rahat ve serbest.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Yargılayıcı, mükemmeliyetçi, aşırı çalışmaya düşkün, ezici, başkasının otoritesine tahammülsüz, aşağılık ve üstünlük kompleksi olan. Cinsellikte: Ezici, ilişkide devamlı şikayet eden, çok sevecen ve aktif fakat tatmini az hisseden.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Depresif, güvensiz, başkalarının ne düşündüğü ile endişeli, fikirleri bulanık.Hazım rahatsızlıkları olan, yalnızlıktan korkan. Cinsellikte: Devamlı ikna edilmek isteği, kıskanç, şüpheci ve endişeli.
3.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN  YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Güneşin altın rengi ışığı üçüncü çakrayı çok güçlendirir Eğer bilinçli olarak güneşin  etkisine açarsanız içinizdeki benzer özellikler canlanacaktır.
SES TERAPİSİ: Canlı müzikler çakrayı harekete geçirir. Armonik ve orkestra müziği çok faydalıdır.
RENK TERAPİSİ: Sarı renk sinirleri ve düşünceleri sağlamlaştırır. İç duygusuna karşı korur. Altın rengi psikolojik sorunlar ya da hastalık durumunda rahatlamaya yol açar. Zihinsel faaliyeti güçlendirir. Aşırı enerji özelliğinde Mor renk çok etkilidir.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ:
Kaplan gözü: RUHSAL OLARAK: Zihninizi keskinleştirir ve hataları görüp ona göre davranmamıza yardım eder. Nazardan insanları korur.
BEDENSEL OLARAK: Kemik ve eklemleri güçlendirir. Astım hastalıklarının iyi nefes alabilmelerini sağlar. Migren hastalığına ve her türlü baş ağrısında etkisini çok hızlı zamanda gösterir.
Amber: RUHSAL OLARAK: Sıcaklık ve güven sağlar
BEDENSEL OLARAK: organizmayı temizler ve arındırır. Sindirim sistemini iç salgı bezlerini dengeler. Karaciğeri temizler.
Topaz: RUHSAL OLARAK: Altın rengi içimizi güneşin ve ışığı ve enerjisi ile doldurur. Bu taşın en önemli özelliği korkulardan bizi arındırmasıdır.
BEDENSEL OLARAK : Tüm bedeni güçlendirir ve destekler. Fiziksel sindirime yardımcı olur. Dolaşım sistemini destekler. Krampları engeller kalp kaslarını güçlendirir. Menopoz döneminde çok fayda sağlar.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Çakralar üzerine masaj ile uygulanır. Sindirim bozukluklarında bir tatlı kaşığı bal ile eterik yağ ağız yolu ile alınabilir (kekik, biberiye yağlarının antibiyotik etkisi de vardır)
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Ben güçlüyüm.
*Duygularımı ve tecrübelerimi bilincimle yaşamak beni daha bilge kılıyor.
*Otoritemi ve gücümü doğal haliyle yaşıyor ve kullanıyorum.
*Görüyorum.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.