4.Çakra

İSMİ: Kalp çakrası.
RENK: Yeşil/Pembe         ZIT RENGİ: yok               SES: A
NOTA: FA                        ELEMENT: Hava
DUYU: Dokunma
ORGANLARI: Sırtın üst kısmı kalp göğüs akciğerler
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Timus
İFADE: Sevgi vermek ve almak isteği
BURCU: Aslan terazi
ETERİK YAĞLAR: Gül, melisa, lavanta, adaçayı, sandal ağacı.
ŞİFA TAŞI: Yeşim, zümrüt, pembe kuvars
ÇAKRA DENGEDE İSE: Şefkatli, şartsız sevgi, insancıl, her şeyin iyi yanını gören, hisleri ile hareket eden, ilişkide sonsuz verici.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Talep edici, aşırı talepkar, kontrol için madde kullanabilen, panik, depresif, abartıcı, yaptıklarını fedakarlık gibi görebilen. Cinsellikte: Şartlı sevgi ustası( eğer beni sevseydi)
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Kendine sürekli acıma, paranoyak, kararsız serbest bırakmayan, üzülmekten korkan, Cinsellikte: Reddedilme ve sevilmekten korkan.
4.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: El değmemiş yeşil kırlarda yapılan her sesiz yürüyüş kalp çakranız yoluyla tüm varlığınıza uyum getirir. Her bir çiçek bir sevgi mesajı, masum bir neşe iletir. Özellikle pembe renkli çiçekler enerjinizi canlandırır ve iğleştirir.
SES TERAPİSİ: Her hangi bir klasik ve New Age yada doğu ve batının geleneksel müzikleri Kalp çakrası için uygundur. Sevginin gücünü uyandırır.
RENK TERAPİSİ: Yeşil renk iç huzuru ve berraklığı sağlar. Ayrıca yeşilin beden ve ruh üzerinde olumlu etkisi vardır. Pembe rengin zarif
şefkatli titreşimleri kalpteki kırgınlık ve gerginlikleri çözer.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ: Yeşim taşı:
RUHSAL OLARAK: Huzur bilgelik adalet ve alçak gönüllülük verir kalbinizi rahatlatır ve sürekli sakinlik sağlar. Huzursuz olduğumuzda rahatlama isteği sağlar. Kararsızlığı ortadan kaldırır.
BEDENSEL OLARAK: Böbrekler için uygun bir taştır. Vücudun toksin atımında yardımcı olur. Kanamaları durdurur kalbi güçlendirir.
Zümrüt: RUHSAL OLARAK: Huzur ve iç uyum içinde doğanın enerjisini ayarlar gerçekleştirir ve tazeler ve rahatlatır. Şans taşı olarak da bilinir.
BEDENSEL OLARAK: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Gözlere çok yararı vardır. Görme gücünü arttırır. Kireçlenmelere çok etkili bir taştır. Kalpteki ritim bozukluklarını düzenler.
Pembe kuvars: RUHSAL OLARAK: Aşk taşı olarak da bilinen pembe kuvars negatif etkilerden bizi korur sevgide sakinlik ve huzur verir kıskançlığı giderir. Sevgiden dolayı oluşan tüm kırgınlıkları pozitife çevirir.
BEDENSEL OLARAK: Kan rahatsızlıklarında( Lösemi ve anemi gibi) çok etkili bir taştır. Adet dönemi rahatsızlıkları ve ağrıları hafifletir. Çok eski dönemlerde kısırlık için kullanılan önemli taş sınıfına girer.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Gül melisa lavanta özellikle sakinleştirici etkisi olduğundan kalp ve alın üzerine elle sürülür.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*İçimdeki sevgiyi sürekli büyütüyor ve genişletiyorum.
*Kendimle ve dünya ile barış içinde yaşamak bana mutluluk veriyor.
*Bütün duygularımı seviyor ve kabulleniyorum.
*Her geçen gün sevgim katlanarak artıyor.
*insanlara karşı anlayış ve sevgim gün geçtikçe artıyor.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.