5.Çakra

İSMİ: Boğaz çakrası
RENK: Mavi            ZIT RENGİ: Kırmızı               SES: U
NOTA: Sol                    ELEMENT: Hava            DUYU: İşitme kulaklar
ORGANLARI: Ciğerler, boğaz, ses telleri, ense, çene ve dişler.
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Tiroit
İFADE: Açık ve hür olarak konuşmak istiyorum
BURCU: İkizle, kova, boğa
ETERİK YAĞLAR: Lavanta, papatya, selvi ağacı, sardunya, nane.
ŞİFA TAŞI: Akuamarin, turkuaz.
ÇAKRA DENGEDE İSE: Doymuş, merkezleşmiş, şimdiyi yaşayabilen, zamanını iyi kullanan, sanatkar, meditasyon ilahisini fark eden, spritüel konuları  kolay kavrayan. Cinsellikte: Bütün beşinci çakra açık olduğunda inanılmaz cinsel enerji duyabilir. Ya da zorlanmadan bu enerjiyi başka yönlere (sanat mistizizim v.b) kanalize edebilir.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Kendini beğenmiş, kibirli, başkalarını kınayan, Sürekli konuşarak başkalarının ilgisini çeken. Cinsellikte: Hüküm etmekten hoşlanan.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Ürkek, saldırgan, sesiz, kendini geri çeken, zayıf karakterli, tutarsız, güvenilmez, saman altından su yürüten Cinsellikte: Dini baskılarla yetiştirilmesinden dolayı çelişki yaşayan ve korkan.
5.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Bulutsuz bir gökyüzünün açık saydam mavisi boğaz çakrasına çok faydalıdır. Bu mavi renkle bütünleşmek için açık havada yere uzanın rahatlayın. Denizin yansıması da çok etkilidir deniz ve gökyüzünün birleşimimde harika bir enerji bütünlüğü vardır seyretmek çakrayı güçlendirir.
SES TERAPİSİ: Meditatif dans yada şarkı olduğu kadar yüksek tonları olan müziklerde uyarıcı etkisi vardır. Boğaz çakrasını uyarmak için n
New Age müzikler dinleyin İç kulağı özgürleştirir genişletir açar.
RENK TERAPİSİ: Açık berrak bir mavi boğaz çakrasının rengidir. Aşırı enerji fazlalığı varsa Kırmızı renk çok etkilidir.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ:
Akuamarin: RUHSAL OLARAK: Açık mavi rengi bulutsuz bir gökyüzünü yansıtır. Denize benzer konuşma onun sayesinde etkileyici olur. Ayrıca kişiye sevgi ve şifa verir.
BEDENSEL OLARAK: Tiroit bezleri  üzerinde çok etkilidir. Bronşit boğaz ağrılarında etkisi büyüktür. Yaşlı insanlar için uygun bir taştır.
Turkuaz: RUHSAL OLARAK: Gökyüzünün mavisi ile yerin yeşilinin birleşimini onda buluruz. Pozitif enerjiyi emerek bedeni ve ruhu negatif etkilerden korur.
BEDENSEL OLARAK: Boğaz ağrılarına ve kulak iltahabını önlemek için kullanılan bir taştır.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Diğer yağlar gibi sürülerek uygulanır. Solunum yolu enfeksiyonlarında yoğun bir karışım olarak uygulandığında (lavanta papatya, selvi ağacı) antibiyotik etkisi görür.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Kendimi özgürce ifade etmekten mutluyum.
*İnsanlarla iletişimim mükemmel.
*Duymayı seviyorum.
*Kendime güveniyorum ve bunu etrafıma yayıyorum.
*Kendimle iletişimim sağlıklı.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.