6.Çakra

 İSMİ: Alın çakrası , üçüncü göz
RENK: İndigo, menekşe rengi (mavi ile mor arasındaki tüm renkler  )     ZIT RENGİ: Turuncu   SES: OM                   NOTA: LA          ELEMENT: Ateş               
DUYU: Tüm duygular  ve duyu dışı algılama
ORGANLARI: Beyincik, kulaklar, burun, gözler, sinir sistemi
YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Hipofiz
İFADE: Berrak olarak görmek istiyorum.
BURCU: Yay, kova, balık
ETERİK YAĞLAR: Sedir ağacı, gül, sandal, lavanta
ŞİFA TAŞI: Safir, mavi safir,Lapis lazuli( Lacivert taşı), ametist
ÇAKRA DENGEDE İSE: Evrensel bilinç farkındalığı, karizmatik, bilgi pınarları açık, rehberini duyabilen, ölüm korkusu olmayan, maddeye esir olmayan, söhret servet ve dünyevi işlere bağımlı olmayan, kendinin efendisi. Cinsellikte: Gelişmenin bu seviyesinde bütünleşmek için bir başkasına gerek duymaz.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Egoları yüksek, aşırı otoriter, kişisel ihtiyaçlarını gidermek için insanları ve olayları etkilemeye çalışır.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Disiplinsiz, çekingen, başkalarının hissine aşırı duyarlı, başarıdan korkan, ego ve üst benliği ayırt edemeyen.
6.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİM VE HARAKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Geceleri yıldızlı lacivert gökyüzünü seyrederek üçüncü gözü uyarabilirsiniz.
SES TERAPİSİ: Müzik zihninizi rahatlatan ve açan kozmik boyutlar hakkında hayaller ve duygular uyandıran sesleri kullanabilir. New Age özellikle bu açıdan uygun olacaktır.
RENK TERAPİSİ: Saydam lacivertin altıncı çakra üstünde açıcı ve şeffaflaştırıcı bir etkisi vardır. Zihne iç sakinlik berraklık ve derinlik verir.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ:
Lapis lazuli:  RUHSAL OLARAK: Zihni güçlendirir Hislerde açık ve dürüst olmayı sağlar. Ayrıca ruhsal bir temizleyicidir. Güvenin artması için kullanılan bir taştır.
BEDENSEL OLARAK: Baş ağrılarında, adet dönemi sancılarda ve eklem rahatsızlıklarda çok etkilidir. Küçük çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlardan koruduğu için çocuk taşı olarak da bilinir.
Mavi safir: RUHSAL OLARAK: Zihninizi kozmik bilgiye ve sonsuz gerçeklere açar, sakinleştirici etkisi vardır iyileşme gücünü arttırır. Altıncı çakra için önemli bir taştır.
BEDENSEL OLARAK: Cilt hastalıklarında iyileştirme etkisi vardır. Kulak burun iltihaplarında sinüslerde çok etkili bir taştır.
Ametist: RUHSAL OLARAK: Bu taş koruyucu ve uyumsuzluğu çözer canlılık ve dinginlik verir evrensel enerjilere güven duymamızı sağlar. Meditasyon için çok ideal bir taştır.
BEDENSEL OLARAK: Cilt hastalıklarında çok etkilidir. Migren hastalıklarında stres durumlarındaki kasılmalara çok etkilidir. Bağışıklık sistemini korur, kanı temizler.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Diğer yağlar gibi sürülerek kullanılır ya da buhur olarak kullanılır.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Varım
*İçimdeki sevgi gücünün sesini sürekli hep daha iyi algılıyorum.
*Bakış açım toleransım gün geçtikçe genişliyor.
*Tüm duygularımla algılıyorum
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.