7.Çakra

İSMİ: Taç çakra, tepe çakra,  bin yapraklı lotus
RENK: Beyaz            ZIT RENGİ: Sarı               SES: İ
NOTA: Sİ                    ELEMENT: Tüm elementlerin birleşimi            DUYU: Altıncı his gözler
ORGANLARI: Beyin   YÖNETTİĞİ HORMONLAR: Epifiz
İFADE: Dinlenmek istiyorum temel ilke olarak saf oluş
BURCU: Yengeç balık koç
ETERİK YAĞLAR: Sandal ağacı
ŞİFA TAŞI: Kristal kuvars
ÇAKRA DENGEDE İSE: İlahiye açık bilinç altını ve bilinç ötesini iyi tanıyan, ölüm anı ve ötesi farkındalığı gelişmiş olan.
ÇAKRA AŞIRI ÇALIŞIYORSA: Daima hayal kırıklığı yaşayan, erişememe hissi, depresyon, migren ağrısı çeken. Cinsellikte: Kimi zaman aşırı mesafeli
kimi zaman aşırı şefkatli kısaca dengesizlik.
ÇAKRA AZ ÇALIŞIYORSA: Sevinç ve mutluluk duygusundan uzak yaşayanlar. Özellikle kanser hastalarında bu çakra çok az çalışır.
7.ÇAKRAYI TEMİZLEMENİN VE HAREKETE GEÇİRMENİN YOLLARI
DOĞAYI YAŞAMAK: Çok yüksek bir dağın tepesinde uzunca bir süre kalmak yedinci akrayı açmak için çok iyi bir yoldur. Çünkü burada dünyevi sorunlardan uzak kalıp yaşamınızda olaylara boş verirsiniz. Gökyüzüne yakın olmak boşluğu sınırsızlığı yaşamanıza yardımcı olur.
SES TERAPİSİ: Taç çakrası için en iyi müzik sessizliktir. Tam sessizlik halinde tüm varlığınız uyanır. Sizi bu sessizliğe hazırlayan çok hafif doğa sesleri olabilir.
RENK TERAPİSİ: Beyaz rengin Taç çakrasında açıcı ve  genişletici bir etkisi vardır. Beyaz tüm renklerini içerir. Farklı yaşam düzeylerini yüksek bilinçle bütünleştirir  ve ruhunuzu ilahi ışığa, bilgeliğe açar.
ŞİFA TAŞI TERAPİSİ:
 Kristal kuvars: RUHSAL OLARAK: Zihninize ve ruhunuza berraklık getirir. Tıkanıklıkları çözer ve size koruma sağlar etraftaki tüm negatif enerjiyi kendi içine doğru çeker. Meditasyon için uygun bir taştır. Duygusal dengeleyicidir.
BEDENSEL OLARAK:Vücudun bir çok organına pozitif enerji verir.Damar tıkanıklıkları açar.Yüksek ateşi düşürür.
ETERİK YAĞ TERAPİSİ: Sandal ağacı: Dini merasimlerde yakılan geleneksel sandal ağacı reçinesinden oluşur. Kokusu ile zihinde ve ruhu canlandırıcı etkisi vardır. Ortamın havasını temizler huzur verir.
ÇAKRAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN HER GÜN SÖYLENMESİ GEREKEN ONAYLAMALAR
*Var olan her şeyle birim tanrıya evrene ve var olan her şeye açığım.
*Anlıyorum
*Yaşamaktan zevk alıyorum.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.