NLP

NLP Sözcüğünün İngilizce de açılımı olan, Neuro Linguistic Programming sözcüklerini anlamsal olarak “ beyin ve dil programlama “ şeklinde  düşünebiliriz.
 NLP yi vücudumuzun, beyin yönetimindeki iç ve dış iletişimi olan sinirlerimiz ve düşüncelerimizin yansıması olan dilimizin, bir anlamda yeniden programlanması şeklinde tanımlayabiliriz. 
Yaşamımız “ algılarımızla “ başlar. Neyi ve nasıl algılıyorsak ona göre hareket eder ve davranırız.
Davranış değişikliğinin “ olmazsa “ olmazı “ önce algılarımızın farkında olmaktır. Algılarımızın farkında olursak, algılarımızı değiştirmek mümkün olur.
 Algılarımızı değiştirebilme yeteneğine sahip olduğumuz zaman ya da algılarımızı yeniden programlama becerilerini kazandığımız zaman davranışlarımızı ve dilimizi de yeniden programlayabiliriz.
 Yaşamımız ister istemez düşünce ve davranış kalıplarımızdan oluşur. Bu kalıplara uygun olarak dilimiz de kalıplara girer.
 İleri gitmeyi, değişmeyi amaçlayan, bu amaçlar doğrultusunda kendisine yeni hedefler koyan bir bireyin eski ya da alışılmış düşünce, davranış ve dil kalıpları ile bu değişimi gerçekleştirmesi mümkün değildir.
 Eski algılar ile yeni düşünce, davranış ve dil kalıpları içine giremeyiz.
 İşte NLP,  değişime, yeni ve farklı hedeflere yönelmek isteyen bireylere düşünce, davranış ve dil kalıplarının değiştirebilmeleri için gerekli yöntem ve becerileri kazandırır.
  DAHA GENİŞ BİLGİ ALMAK VE EĞİTİMLERİMİZE KATILMAK İSTERSENİZ LÜTFEN BİZE ULAŞIN.

Adınız Soyadınız (gerekli)

E-mail (mail adresinizi girin)

Mesajınız

Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.