Şifa Taşları

HANGİ TAŞ HANGİ HASTALIĞA İYİ GELİR?

AGAT (Akik) ;

Dolaşım sistemi, cinsel organlardaki her türlü rahatsızlıklar, sinir sistemi rahatsızlıklarına karşı kullanılır. Hamilelikte bebeği koruması için devamlı taşınmalıdır, hasta ve yorgun gözlere göz kapaklarının üzerine konularak gözler dinlendirilir.

AKUAMARİN;

Tiroit, hormon dengesini sağlar, dolaşım bozukluklarından oluşan her türlü rahatsızlıklara, astım, bronşit, grip, boğaz ağrısı, damar tıkanıklığı, yaşlılarda unutkanlık problemlerinde etkilidir.

ALTIN;

Romatizmaya (artrit ve artroz) karşı yararlıdır, hormon düzenini dengeler, yemek düzenini dengeler.

AMAZONİT;

Rahim ile ilgili rahatsızlıklardaetkilidir, doğum esnasında, kas ağrılarına özellikle boyun ve sırt bölgesindeki kasların gevşemesine yardımcı olur, migren, kalp problemlerine, dolaşım bozukluklarında çok etkili bir taştır. Metabolizmayı hızlandırır sinir sistemini dengeler.

AMATİST;

Cilt hastalıklarına, migrene karşı yararlıdır, sinir sistemi için sakinleştirici etkisi vardır, yüksek ve düşük tansiyonu dengeler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler.

AVENTURİN;

Kalp bölgesine yararlıdır, bağırsak hastalıklarına etkilidir, yüksek kolestrolü düşürür, vücuttaki şişkinliği giderir, kabızlık ishal, cilt problemlerine, (akne, alerjiler) karşı etkilidir.

AY TAŞI;

Kadınlarda cinsel organdaki sorunlara, hipofizi etkileyerek hormon dengesini düzenler, tiroidi dengeler, metabolizmayı hızlandırır, sindirimi düzenler.

AZURİT;

Gözle ilgili her türlü rahatsızlıklara, yumurtalık ve adet sancılarına, karaciğer rahatsızlıklarına etkilidir,tiroidi dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir.

BAKIR;

Sinir sistemini korur, kas gerginliklerini ve romatizmaya bağlı her türlü ağrıları hafifletir, kan ve kan dolaşımını dengeler, bağışıklık sistemini güçlendirir, gripten korur, kansızlığa iyi gelir.

BERİL;

Karaciğer hastalıklarına, ishal, kabızlık, solunum yolu hastalıklarına, göz rahatsızlıklarına karşı etkilidir.

FİRUZE (TURKUAZ)

Solunum yolu hastalıklarına, boğaz ağrılarına, akciğer enfeksiyonlarına, diş problemlerine, diş eti rahatsızlıklarına  karşı etkilidir. Tiroit bezini olumlu etkiler.

GRANAT (LAL)

Bağışıklık sistemini güçlendirir, kasları güçlendirir, kan dolaşımını düzenler, karaciğer, böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkiler.

HEMATİT;

Kanla ilgili tüm rahatsızlıklarda özellikle kansızlıkta, kanamalı bölgeye direkt konulursa kanı durdurma özelliği vardır. Varis gibi damar tıkanıklıklarına çok etkili bir taştır.

İNCİ;

Kemik ağrılarına, migrene, mide, dalak, bağırsaklar, beslenmeye bağlı cilt alerjilerine karşı çok etkilidir.

KALSEDON;

Solunum yolu hastalıklarında, ses telleri rahatsızlıklarında, kan basıncından dolayı oluşan göz hastalıklarında etkilidir.

KALSİT;

Kemik yapısı için önemli bir taştır, kemik erimesi, saç, diş ve tırnaklara özellikle çok iyi gelir. Yeşil kalsit düşük tansiyon ve kalp dolaşım sistemine etkisi büyüktür.

KAPLAN GÖZÜ;

Kemikleri ve eklemleri güçlendirir. Astım hastaları için bu taş çok etkilidir bu taşı yanlarında taşımaları lazımdır. Migren, baş ağrısı, hafıza zayıflamasına çok etkilidir.

KARNEOL;

Bağışıklık sistemini güçlendirir, mide karaciğer, böbreklere çok etkilidir, diş ve diş eti hastalıklarında kullanılır.

KEHRİBAR;

Sivilce, akne, siğil, egzema, gibi her türlü cilt problemine, eklem hastalıklarına, artrit, gut romatizma, boğaz enfeksyonlarına karşı etkilidir.

KUVARS (DAĞ KRİSTALİ)

Birçok hastalığa iyi gelir, özellikle damar tıkanıklarına, mide ve bağırsak hastalıklarına,felce karşı çok etkili bir taştır.

MALAHİT;

Bel fıtığı, romatizma eklem iltihapları, astıma karşı etkilidir, dolaşım sistemini dengeler, tansiyonu düşürür, sakinleştirici etkiye sahiptir bundan dolayı rahat bir uyku sağlar.

MERCAN;

Kalsiyum etkisi olduğundan özellikle menopoz döneminde kadınların devamlı takmaları gereken bir taştır. Kan ile ilgili her türlü hastalığa iyi gelir. Kalbi ve dalağı güçlendirir.

OPSİDYEN;

Kan dolaşımını düzenler, virütik hastalıklara, cilt mantarlarına, sindirim organlarındaki hastalıklara iyi gelir.

PEMBE KUARTS;

Kan ve kan dolaşımı üzerinde çok etkilidir. Kan dolaşımını düzenler, cinsel organlardaki hastalıklara karşı çok etkilidir.

SİTRİN;

Mide, bağırsak, dalak ve pankreas fonksiyonlarını, güçlendirir. Şeker hastalıklarına çok etkilidir.

TURMALİN;

Solunum yolu hastalıklarında, astım bronşit gibi hastalıklarda, kanın temizlenmesinde etkilidir, karaciğerin işlevini aktive eder. Vücudun hormon dengesini düzenler.

YEŞİM;

Böbrekler için etkili bir taştır. Toksin atımında da çok faydası vardır. Kalbi dolaşım sistemini ve sinir sistemini güçlendirir.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.