Yaşam Koçluğu

İnsanlar temelde gereksinimlerini karşılama ve isteklerine yönelme odaklı olarak yaşamlarını sürdürmektedirler. Koçluk özünde yaşam hedeflerine giden yolu kısaltan bir araç ve yaklaşım biçimidir.
Bu anlamda niyetlerin keşfedilmesi, hedeflerin belirlenmesi veya netleştirilmesi, hedefe ulaşabilmek için gerekli güvenin sağlanması, hedefe yolculuğun planlı yapılması için eylemlerin belirlenmesi ve gerekli motivasyonun sağlanması koçlukla olur.
Koçluk kendimize dürüst sorular sorarak başlar. Bu sorular amaç ve hedeflerimizle ilgilidir. Amaç ve hedeflerimiz “ kim “ olduğumuz, “ nereye “ gitmek istediğimizi gösterir. “ Neden “ nereye gideceğimiz konusu bireyseldir, özeldir, bir Koç’ un belirleyeceği konu değildir.
Yaşam koçluğu “ hangi “ yaşamı tercih etmemiz gerektiğini değil, “ nasıl “ yaşamamız gerektiğini değil, yaşamımızın amaçlı, hedefli, anlamlı bir bütünlük içinde olmasını sağlayan bir yöntemler, teknikler, çalışmalar kümesini “ kullanabilme “ becerileridir.
Koçluk yaşam ve kişisel gelişim için YÖN VERİCİ EYLEM KARARLARI dediğimiz stratejilerin yapılanmasını sağlar.
DAHA GENİŞ BİLGİ ALMAK, EĞİTİMLERİMİZE KATILMAK İSTERSENİZ LÜTFEN BİZE ULAŞIN.

Adınız Soyadınız (gerekli)

E-mail (mail adresinizi girin)

Mesajınız

Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.