Yeni Başlayanlar İçin Meditasyon

Yeni Başlayanlar İçin Evinizde Yapılan  Meditasyon;

 Sessiz ve sakin bir ortam seçin. Sırtınız dik olacak şekilde ve rahat bir pozisyonda oturun.
Sizi rahatsız etmeyecek, çok hafif bir müzik seçebilirsiniz. Müzik, mum ve tütsü  rahatlamanıza yardımcı olacaktır.
 Önce saatinizi 10 dakikaya sonraya ayarlayın ve hazır olduğunuzu his ettiğiniz zaman gözlerinizi kapayın.
 Gevşemeye çalışın, önce ayaklarınıza konsantre olun, ayaklarınızı gevşetirken derin bir nefes alın. Sonra, dizlerinizi gevşetin, derin bir nefes alın ve nefesinizi verirken gevşeyin.
 Şimdi de baldırlarınızı gevşetin ve gene derin bir nefes alın.
 Tüm dikkatinizi bacaklarınıza verin, derin bir nefes alıp verirken bacaklarınızı gevşetin.
 Şimdi de dikkatinizi karnınıza verin, gevşeyin, derin bir nefes alın, verin, gevşediğinizi hissedin.
 Dikkatinizi parmaklarınız ve ellerinize verin, parmaklarınızı ve ellerinizi gevşetirken gene derin bir nefes alın. Dikkatinizi şimdi de tüm kollarınıza verin, kollarınızı gevşetirken derin bir nefes alın.
 Sıra omuzlarınıza geldi.  Dikkatinizi omuzlarınızda toplayın, omuzlarınızı gevşetirken derin bir nefes alın, omuzlarınızı rahatlatırken, günün tüm yükleri ve yorgunluğunuzun sizi terk ettiğini düşünün. Derin bir nefes alın, nefesinizi verirken tüm sıkıntılarınızın sizi terk ediyor.
 Boynunuzu rahatlatın, gevşetin, boynunuza konsantre olun, gevşeyin ve bir derin nefes daha alıp verin.
 Şimdi dikkatinizi başınıza verirken, sizi rahatlatan derin bir nefes daha alıp verin.
 Şimdi tüm vücudunuz gevşedi, rahatladı, sanki vücudunuz sizin değilmiş gibi hissedin, aklınıza düşünceler gelirse siz tekrar vücudunuzun rahatlamasına konsantre olun.
 On dakika dolup, saatiniz çaldığı zaman üç kez derin derin nefes alıp verdikten sonra gözlerinizi açın.
Yeni başlayanlar için Doğada Yapılan Meditasyon ;
 Doğada kendinizi huzurlu ve mutlu hissettiğiniz bir ortam seçin. Derin derin nefesler alarak gevşeyin. Gevşemeye ayaklarınızdan başlayın, ayaklarınızın altındaki toprağa konsantre olun. Toprak enerjisi ile bütünleştiğinizi düşünün, bu nasıl bir histir farkına varın, gevşeyin ve tüm vücudunuzun toprak enerjisi ile bütünleştiğini düşünün ve hissedin.
 Şimdi havanın enerjisini hissedin, burnunuzdan hava enerjisini içinize alın, tüm organlarınızın hava enerjisi ile dolduğunu, yenilendiğini düşünün, hava enerjisini dışarı verirken tüm negatiflerin sizi terk ettiğini ve rahatladığınızı düşünün, düşünün, tekrar derin derin havayı içinize alın ve gevşeyin.
 Şimdi Güneşi hissedin derin derin nefesler alarak güneş enerjisini içine çekin Güneşle bütünleşin. Fiziksel bedeninizin şifa bulduğunu düşünün ve hissedin.
 Şimdi Su enerjisini hissedin derin derin nefes alın Su ile bütünleştiğinizi, sizi temizlemesini ve arındırmasını hissedin tüm negatifler su enerjisi ile temizleniyor..Hissedin hissedin…
 Doğanın gizeminin içinde olduğunuzu ve rahatladığınızı düşünün, bazı düşünceler ? aklınıza geldiğinde derin nefesler alarak bu düşünceleri uzaklaştırın. Doğadaki tüm seslere konsantre olun, doğanın sesi sizi adeta büyülüyor. Adeta bu ses ile dans ediyorsunuz.
 İçinizde huzuru hissedin, hissedin.   
10 dakika dolduktan sonra hazır olduğunuzu hissettiğiniz zaman gözlerinizi açabilirsiniz.

SORULARINIZ İÇİN LÜTFEN BİZE ULAŞIN.

Adınız Soyadınız (gerekli)

E-mail (mail adresinizi girin)

Mesajınız

Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.