Efsaneler ve Mitler

Kökenleri ve Anlamlarıyla Binlerce Yıllık Görsel Bir Yolculuk
 Eski efsaneler, eski Tanrılar, Eski kahramanlar hiç ölmediler. Sadece biz onları yeniden çağırana dek zihinlerimizin derinliklerinde uykuya çekildiler.”
Satanley Kunitz, Poet
Dünyanın en ünlü efsane ve mitlerini merak mı ediyorsunuz? Asırlar öncesinden bugüne, nesilden nesile aktarılarak gelen en sürükleyici hikâyeleri bu kitapta bulacaksınız?
İlk anlatımlarından binlerce yıl sonra bile hâlâ geçerli olan efsanelerin ardındaki anlamaları kavrayacak, kültürel önemlerini anlayacak, eski Yunan kahramanlarından Avustralya Aborjinlerinin rüyalarına kadar tüm karakterlerle konuları bu kitapta keşfedeceksiniz.
Bu Kitapta;
Avrupa (Klasik-Kuzey-Batı-Orta ve Doğu),Batı ve Orta Asya,Güney ve Doğu Asya,Afrika,Amerika Kıtası ve Okyanusya’nın Mitlerini ve Efsanelerini bir görsel şölen ziyafetiyle öğreneceksiniz. Akıcı bir üslupla anlatılan olayları; Tablolar, resimler, heykeller ve semboller eşliğinde zihninizde canlandırarak öğreneceksiniz. Yunan Tanrıları, Oedipus,Troya, Odysseia, Kral Arthur ve Şövalyeleri,Kutsal kase,Anka Kuşu,Gılgamış Destanı,Hitit Efsaneleri,Brahma ve Yaradıl, Ramayana, Mahabharata, Çin Kahramanlarının Efsaneleri,Antik Mısır(Ölüler Kitab,Nil Tanrıçaları),San Efsaneleri, Navajo’nun çıkışı,Tüylü Yılan efsaneleri, Aztek Doğa Tanrıları,Ghada, İnkaların Başlangıcı, Bram-Bram-Bult, Tangaroa,Kutsal Taşlar kitapta yer alan konulardan öne çıkan başlıklar….
 
Yazar: Philip Wilkinson
Yayınevi: Alfa Yayınları
Çevirmen: Emel Lakşe
Sayfa sayısı: 352
ISBN: 9786051061573
Basım tarihi: Şubat 2010
Kategori: Mistisizm
Satın almak için: http://www.hermeskitap.com/catalog/product_info.php?products_id=48036
 
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.