Ezoterizme Giriş;

Ezoterizm seksenli yıllardan sonra giderek daha hızlı bir biçimde hayatımıza girdi. Astroloji, tarot, parapsikoloji, reiki, Şamanizm, alternatif tıp artık herkesin dilinde. Ama işin tuhaf yanı her yerde karşımıza çıkan ezoterizm konusunda ciddiye alınacak hemen hiçbir çalışma yok. Bütün yaygınlığına ve etkisine rağmen ezoterizm hâlâ bilimsel çalışmaların konusu olabilmiş değil.
 Hartmut Zinser’in Ezoterizme Giriş’i düşün dünyamızdaki bu büyük açığı kapatıyor. Zinser, alanında temel eserlerden birisi olan bu çalışmasında ezoterizm kavramının ortaya çıkışını ve gelişimini inceliyor. Ezoterik akımların ortak özelliklerini ele alıyor ve bu türden akımların çağımızın yeni dinleri sayılıp sayılmayacağını sorguluyor. Ezoterizm alanındaki uygulamaları ve şarlatanlıkları bir bilim insanının serinkanlılığıyla değerlendiriyor. Dinbilim ve ezoterizm arasındaki ilişkiyle ilgili üzerinde durulması gereken sorular soruyor.
 Ezoterizme Giriş, gündelik hayatımızda etkisini giderek artıran ezoterizm hakkında bilimsel ve tarafsız bir bakış açısıyla bilgi edinmek isteyenler için önemli bir kaynak.
 
Yazar: Hartmut Zinser
Yayınevi: Kırmızı Kedi Yayınları
Çevirmen: Neylan Eryar
Sayfa sayısı: 152
ISBN: 9789944756785
Basım tarihi: Temmuz 2011
Kategori: Ezoterizm / Metafizik / Sembol
Satın almak için http://www.hermeskitap.com/catalog/product_info.php?products_id=58865
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>