14. Kasım 2011- 22.Kasım 2011

Güneş; 22.Kasım 2011 Saat; 17;10 kadar Akrep Burcunda hareket ediyor. Bu konumda Güneş Akrep Burcunun son dekantında olacağı için Ay’ın açılarının etkisi çok güçlü olacaktır. Bu konum kadınları, gönül işleriyle ilgili(Aşk ve Sevgi) ve yakın ilişkilerinizi zararlı bir şekilde etkiler. Duygusal etkileşimler normalde zihinsel farkındalığı körelteceği için birçok konuda karar aşamasında aceleci asla olmayın. Ani kararlar dönüşü olmayan zorluklar yaşamanıza neden olmasın.
Güneş Neptün Karesi; Etkilenmeye açık olursunuz, Bu durum asla yapmayacağınız şeyleri yapmanıza veya almanıza neden olur. Ayrıca hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz, kısaca hiç ummadığınız kişi veya sevdiğinizden kopma noktasına gelebilirsiniz. Başarısız ve ulaşılmaz planlar yapma eğiliminde olabilirsiniz. Uyuşukluk, içki ve bağımlıklara ilgi gösterebilirsiniz aman dikkat edin. Bu dönemde fikirleriniz biraz hayallerle süslenmiştir bu yüzden yanılma oranınız fazla olabilir. Sizden ricam fikirlerinizi yazın ve tartışın. Birçok kişi kendini kandırma eğiliminde de olabilir. Başkaları tarafından çabuk kandırılabilir ve dolandırılabilirsiniz. (Hırsızlık olayları bu dönemde artar) Başkaları size gizli veya aşikar düşmanlık besleyebilirler.
Merkür Yay Burcunda:
02 Kasım 2011 ve 07 Ocak 2012 de Oğlak Burcuna Geçecek.
21 Kasım 2011 ve 15 Aralık 2011 Arası Merkür Geri Hareketi Var
Merkür Yay Burcunda Zararlı Etkilere Sahiptir.
Güçlü Özelliği: Samimi düşünen, kozmopolit, açık, geniş ilgi alanlarına sahip olurlar. İdealleri olan, güçlü dinsel inançların ve yükseköğretimin peşinde koşan kişi olursunuz. İnanma ve inandırma gücü çok yüksektir. Başkalarını da doyuran ve inanç aşılayan güçlü bir iyimserliği vardır. Kendini iyi ifade ederler.
Zayıf Yönleri: Kolay aldanabilir. Küstahça kendini beğenmiş ve misyonerce her şeyi bilirim havalarında olan kişi de olabilirsiniz. Yüzeysel, eleştirisiz, kendinden hoşnut ve dogmatik olmamaya bakın. Aşırı duygusal, lütufkâr ve ikiyüzlü ahlakçı da olabilirsiniz.
Kişinin düşünce tarzında iki zıtlık bir anda oluşur. Bu “Değerli” ve “Değersiz” anlamlarıdır.
Merkür Yay Burcunda Genel Yorumu, Tüm burçlarda
Coşkulu, uyum sağlayabilen kavram yeteneğine sahip olabilirsiniz.  Çok geniş ilgi alanlarınız olacaktır, istikrar, disiplin ve düzenli olun. Her türlü ortamlara ve konulara çabuk uyum sağladığınız gibi çabuk da öğrenirsiniz.  En iyi öğrenmeyi seyahat ederken, değişik insan ve kültürlerle yaşadığınız deneyimlerle elde edeceksinizdir.  Kendinizi doğrudan ve açıkça ifade etmeyi çok seversiniz. Detaya saplanma eğilimlerinizde aşırılık görülebilir, aman dikkat çok konuşkan biri olabilirsiniz.
Venüs;
02 Kasım 2011 ve 25 Aralık 2011 arası Yay Burcunda İlerliyor.
Güçlü özelliği: Kutsal sevgi ve Aşk verir. Sevgi konusunda şerefli ve idealist bir kavrama sahip olursunuz. Dürüst ve açık bir kişilik sergilersiniz. Uluslararası ve egzotik ilişkiler kurmaya eğilim gösterebilirsiniz.
Zorlu Özelliği: Sahte sevgi ve Aşk ilişkisi yaşanabilir.  Duygularında tutarsız ve ilişkilerinde kaypak öne çıkabilir.  Hayali ilişkiler yaşayanlar da olabilir. Davranışlarında serbest, kasıntısız ve atılgan oldukları için gerçekle gerçekdışı karışır.
Bu zaman zarfında kişi kolay dürtü sel isteklerini ortaya koyar ve egzotiktir.
Venüs Yay Burcunda Genel Yorumu, Tüm burçlarda
Dürüst ve açık sözlü olmaya çalışırsınız.  Sosyal olduğunuz kadar politik ve idealist biri olursunuz.  Geniş bir toplum çerçevesinde devamlı uyarıcı ve geliştirici ilişkiler aramanıza neden olur.  Karmaşık olmayan arkadaşlıklarda daha başarılı ve verimli olabilirsiniz.  Mizah anlayışınız oldukça gelişir.  Yapınız ruhani veya felsefi fikirlere daha yatkın olur.
Ay;
Kaybetmeyi öğrenmek, duygusal içtenlik gerekir. Yüksek duygular ile gündelik gerçekler, bayağı duygular ile kutsal değerler, entelektüel kuşkular ile dinsel inançları arasındaki çelişki ve çatışmayı çözümlemelidir. Diğer insanların duygularını anlamalı ve görüntülerin ardındaki gerçek anlamı bulmaya çalışmalıdır. Kendi fikirlerine, içsel duygularına güvenmeli ve kendi bakış açısını geliştirmelidir. Kendine öğretildiği ve gündelik gazetede anlatılanların ötesindeki ahlaki değerlere varmalıdır. Bilgi bolluğu içinde kaybolmadan, bilginin çeşitliliğini ayırt edip değerlendirebilmelidir. Yüzeyselliğe takılıp iyinin ve doğrunun fetvacısı olmak yerine tevazu içinde hayatın derin çelişkilerini, kendisinin ve başkalarının duygularını hoşgörülü bir şekilde rafine edip hayatının anlamını çıkarmalıdır.
Yahya Kemal Yazıcı
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>