Kutsal Maya İnancı;

Toltek Bilgelikler Dizini
 Çağımızın korkuya endeksli bilgi yayma süreçlerinin yeni kurbanı seçilen Mayalar hakkında gerek yaklaşan 2012 kehanetiyle ilgili, gerekse bu kültürün gelenekleri üzerine onlarca karanlık hikâye ortaya atıldı; ama Maya ırkından Şaman rahipler hiç kitap yazmadı. Kutsal Maya İnancı, kendini Maya kültürüne adamış ve uzun Şaman inisiyasyonunu tamamlamış Nilgün Arıt’ın, bu karanlık söylentilerin yarattığı yanılgıyı ortadan kaldırma ve gerçek Maya kültürünü, ruhsal ve dinsel bütünlüğünü tanıtma çabasının bir ürünüdür. Çok çeşitli bilim dallarının konuyla ilgili çıkarımlarına da değinen bu araştırma kitabının en önemli özelliklerinden biri ise Maya rahibi ve hocası Don Miguel Angel Vergara Calleros’un Maya kozmik inanç sistemine ait elyazmalarının önemli bölümlerini içermesidir. Kutsal Maya İnancı, okuyucuyu gizem dolu piramitlere; karanlık, nemli mağaralara; ilginç şekillerle bezenmiş sütun ve heykellere; inceltilmiş ağaç kabuğundan yapraklara yazılı kodekslere doğru yolculuğa çıkarıyor ve bu bilge uygarlığın sesini kulaklarda çınlatıyor.
Yazarlar hakkında:
Don Miguel Angel Vergara Calleros, “Nazul” Maya rahibi sıfatına sahip bir Maya hocasıdır. Yukatan’da yaşayan Miguel Angel, Mexico City Üniversitesi’nde Antropoloji ve Tarih eğitimi aldı. 17 yıllık Şaman inisiyasyon sürecinin ardından Maya büyükleri ve rahipleri ile birlikte çalışmalar yapan Miguel Angel, Maya antik bilgilerini paylaşmak üzere dünya çapında seminerler vermekte, grup çalışmaları yapmaktadır. 1970’li yılların sonunda Meksika’daki Chichén-Itza Arkeolojik Sit Alanı’nın koordinasyonundan sorumlu yönetici olarak atanan Miguel Angel, halen Chichén-Itza konusunda dünyanın en bilgili otoritesi olarak kabul edilmektedir.
Ayşe Nilgün Arıt, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdikten sonra Farmasötik Kimya üst lisans çalışması yapmak üzere Almanya’daki Bonn Üniversitesi’ne gitti. Eğitimine Köln Üniversitesinde devam ederek, Tiyatro, Sinema ve Televizyon Bilimleri Fakültesinden mezun oldu. 2003 yılında Orta Amerika’ya yaptığı ilk yolculuğunu takiben iş hayatını geride bırakmaya ve Maya kültürünü derinlemesine araştırmaya, bu nedenle de İspanyolca öğrenmeye karar veren Arıt, uzun bir inisiyasyon sürecini takiben bu yıl itibariyle Şaman unvanını kazanmıştır.
 
Yazar: Ayşe Nilgün Arıt Don Miguel Angel, Vergare Calleros
Yayınevi: Sistem Yayıncılık
Çevirmen: Yayına Hazırlayan: Begüm Berkman
Sayfa sayısı: 232
ISBN: 978-975-322-646-2
Basım tarihi: Kasım 2011
Kategori: Paganizm / Şamanizm
Satın almak için
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.