Yeni Başlangıçlar Arifesi;

21-27 Kasım

Önemli gökyüzü olaylarının gerçekleşeceği bir haftadayız. Merkür gerilemesi ve Güneş tutulması. Bununla birlikte kuvvetli ve etkin açılar oluşacak. Bu hafta hayatın akışında yaşanacak değişimlerin tohumları atılmış olacak.
Geri giden Merkür etkilerini fazlasıyla konuşup yazdık sürekli. İletişim zorlukları, haberleşme, anlaşmalar, yazışmalarda yaşanan sorunlar. Yanlış anlaşılma ve anlama gibi aksaklıklar Merkürün geri hareketinden kaynaklı küçük sorunla. Bilgisayar, telefon, elektronik cihaz arızaları bu dönemde artış gösterebilir. Yapılan alışverişten memnun kalmamak da cabası. Tüm bunları defalarca yazıp çizdik. Çünkü Merkür’ün geri gitme dönemi yılda 3 veya 4 kez yaşanmakta. Bunlara ilave olarak eklenebilecek olan bir detay Merkür’ün Yay burcunda geri gitmesi olabilir. Bunun diğer retro dönemlerinden farkı; bize nasıl sirayet edeceğidir. Yay burcunda geri gitmesi yaşanabilecek olası sorunların etki veya çapının daha geniş olabileceği ihtimalidir. Öğrenim , yurtdışı konuları, yabancılarla yapılan ticaret, mahkemeler gibi alanlarda yaşanabilecek aksaklıkların gündeme gelebileceğini düşünebilir. Bununla birlikte geçmişten getirdiğimiz çözülememiş, yarım kalmış anlaşmalar,tamamlanmak üzere yine gündeme gelebilir. Bununla birlikte  içselleşmek, zihnimizi biraz durdurup neler olduğunu düşünmek için ideal bir dönemdir. Yani yine mola yerindeyiz. Nefes almak ve ( bu defa neyi, nasıl başlatmak üzere ) durmak için hazırlanmış bir mola yeri. Çünkü bu retro dönemi güzel bir tutulmayla birlikte gerçekleşiyor.
Güneş Tutulmaları yeni başlangıçlar demektir.  Bizi gitmemiz gereken yola doğru fırlatan bir platform gibidir. Sıra o basmağa geldiğinde biz hazır olmasak bile bizi bir sonraki basamağa ulaştırır. Artık yeni bir yükseklikteyizdir. Burdaki hava basıncına ve sıcaklığa uyum sağlamak bizim işimizdir. Ya o şartlara uyum sağlayacak ya da söylenip kendimize acıyacağızdır. Harekete geçme zamanı artık.
Bu hafta değişim için her türlü destek var gökyüzünde. Yeni oluşum , anlaşmalar ve cesaret  için yıldızlardan destek alabileceğiz.  Mars Pluto Jupiter elele verip köklü ve büyük temellerin atılması için bizi teşvik ediyorlar.  Hatta Neptünden de kuvvet alarak hayallerimizi gerçekleştirmemiz için uygun fırsatlar sunacaklar. Merkür ve Venus de yanyana Saturn’den yardım alarak uzun soluklu anlaşmaların birliktelerin temelini atmamızı sağlayacak.  Genel anlamda sadece haftabaşında Güneş Mars zorlayıcı aşıçısı bizi sinirli gergin yapabilir. Ancak aynı açı istek ve arzularımızı gerçekleştirmek için bize gerekli hareket gücünü de sağlar. Amaçlarımız için koşmaya ve savaşmaya hazır olabileceğiz.
Bence bu haftayı geleceğimizi, planlarımızı, işlerimizi sorgulayarak, doğru zeminde doğru stratejileri belirleyerek geçirebiliriz. Zihnimizi durdurup etrafımıza şöyle bir bakıp gerçek bir gözlemle neler olduğunu kavradıktan sonra hareket etmekte fayda var.  Tam eşikte olduğumuzu unutmamalı, kapının arkasında ise geleceğimiz var. Haydi hayırlısı… güzel başlangıçlar ve karşılaşmalar dilerim…
Didem Can
İstanbul
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>