Giz ve Işık

Semboller. Parapsikoloji. Teoloji. Simya. Sanat. Diğerleri ve kesinlikle gündelik yaşam. Bunların kronolojik bir sıralaması yok. Hepsi tarih içinde, aynı an’da yaşanıyor. İster bilimdışı denilip burun kıvrılsın, ister onun varlığına yürekten inanılsın, hepsine Ezoterizm’in doğrudan olan etkisi biliniyor. Türk okurunun, makaleleriyle tanıdığı Antoine Faivre, batının dününde Ezoterizm’in geçirdiği evreleri bütünlüklü bir şekilde değerlendirerek geçerli bir başvuru kaynağı oluşturmuş. Daima sözü geçen bu düşünüş-inanış tarzına en yeterli bakışı getirdiği söylenen Faivre bu çalışmasıyla, Ezoterizm’i doğduğu günlerden, yani Hıristiyanlık öncesinden günümüze kadar ulaştırıyor. Sistemli ve açıklayıcı bir yaklaşımla.

Antoine Faivre
1954 doğumlu Fransız akademisyen Antoine Faivre alanında en önde gelen Ezoterizm (Batınîlik) tarihçi ve araştırmacılarındandır. Dinler tarihi alanında özel bir disiplin olarak Batılı Ezoterik Akımlar Tarihi kürsüsünün ilk kurucularındandır. Sorbonne’da “École pratique des HautesEtudes” de kurulan bu kürsüden emekli olan Faivre halen söz konusu enstitüde yöneticiliğe devam etmektedir. 1962’den beri Ezoterizm ve Tabiatçı Felsefe hakkında birçok kitap yayınlamış olan Antoine Faivre, Ezoterizm ve tarihiyle ilgili Cahiers de l’Hermétisme, Journal for the Study of Western Esotericism gibibirçok derginin de yönetmenliğinde bulunmuştur. “Politica Hermetica” adlı bilimsel komitenin de üyesi bulunan Faivre, halen “Fransa Yeni Dinleri Araştırma Merkezi” (Centre pour l’étude des nouvelles religions) CESNUR’un da yöneticiliğini yürütmektedir.

Yazar: Antoine Faivre
Yayınevi: Dedalus Kitap
Çevirmen: Birol Biçer
Sayfa sayısı: 168
ISBN: 9786054708024
Basım tarihi: Ekim 2012
Kategori: Ezoterizm / Metafizik / Sembol

Satın almak için:
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>