Pavlova

Pavlova Yapılışı

Yaz sıcaklarından bunaldığımız bu günler için ideal bir tatlı, hem hafif hem de göz alıcı. İsmini eskilerin ünlü Rus balerini Anna Pavlova’dan alıyor. Anna Pavlova 1920′lerde Yeni Zelanda turnesindeyken kaldığı otelin şefi tarafından onun şerefine tasarlanmış, şekli süslü bir tütüye benziyor, tam balerinlere layık.
Malzemeler:
Mereng tabanı için:

4 yumurta akı
225 gr toz şeker
1 çay kaşığı mısır unu
1 çay kaşığı sirke
1 paket vanilya
Kreması için:
1 paket krema
1 paket labne peynir
2 çorba kaşığı pudra şeker
1 paket vanilya
Üzerine:
Çilek
Böğürtlen
Frambuaz
Yapılışı:
Mereng malzemelerini mikserle parlak ve sert bir köpük olana kadar çırpın. Tepsiye kaşıkla yerleştirin, isterseniz çay tabağı boyunda porsiyonluk parçalar, ya da bir büyük yuvarlak yapabilirsiniz. 130 derece fırında 1 saat kadar pişirin. üzeri kızarmadan pişmesine dikkat edin.
Krema, labne ve pudra şekerini de mikserle kıvamlı bir krema olana kadar çırpın. Çok sert değil ama çok sıvı da olmayan, muhallebi kıvamında bir krema elde edin. Merengler pişerken kremanızı dolapta bekletin.
Servisini yaparken tabağa merengi yerleştirin, üzerine 1-2 kaşık krema koyup en üste istediğiniz meyveleri serpin. Çilek, frambuaz ve böğürtlen pavlova’ya çok yakışan meyvelerdir ama bunların dışında istediğiniz her meyveyi kullanabilirsiniz. Krema evmeyenlerdenseniz yerine güzel bir vanilyalı dondurma da koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>