Astroloji Nedir?

                                       

Astroloji gökyüzündeki cisimlerin yeryüzündeki varlıklara olan etkisini araştıran bir ilimdir. Kadim bir bilgi olan astrolojinin tarihler boyunca kesinliği tartışma konusu olmuştur. Astroloji Astronomi ile iç içe olmakla birlikte aralarında temel bir takım ayrışmalar vardır. Astronomi uzaklıklar, büyüklük ve kütlelerin hızları ile ilgilenen kavramların bilimidir. Astronomi nesnel, astroloji ise öznel bir bilimdir. Natal harita dediğimiz doğum anındaki gökyüzü konumu astronomi ile açıklanabilir. Ancak haritanın yorumu astrolojinin konusudur. Astroloji gezegenlerin birbiriyle yaptıkları açılar ve bu açıların insan davranışları üzerindeki etkileri ile ilgilenir. Astroloji yer merkezli bir bakış açısı sunar. Yani Dünya’dan gökyüzüne bakarak yorum yapar.

12 adet burç ve 12 adet ev mevcuttur. Evler olayların geçtiği alanı anlatır. Burçlar bu evleri ayırmanın en temel yoludur. Her evi bir burç yönetir. Zodyak Koç burcu ile başlar ve Balık burcu ile sona erer. Yani 1. ev Koç Burcu, 12. ev ise Balık Burcu  tarafından yönetilir. Gezegenler ise olayları harekete geçiren güçlerdir. Olayların hangi yönde ilerleyeceği ise gezegenlerin karekterleri ve birbirleri ile yaptıkları açıların nitelikleri ile saptanırlar.

Astroloji kişinin öncelikle kendisini ve başkalarını tanımasına yardımcı olur. Aslında hayata tutulan bir aynadır. Yolumuzu görüp önlem almak mı ya da görmezden gelmek mi tercih edilecek? Yaşadıklarımız için gezegenleri suçlamak yerine, bu sembol bilimi kullanıp tedbir almak ve hazırlıklı olmak bize bağlı. Kendimizi açıkça anlayabildiğimiz ve keşfedebildiğimiz taktirde, içimizdeki potansiyeli de çıkarıp, daha yaratıcı ve kesin amaca giden bir yol belirlememiz de o denli kolay olur.

Sevgi ve ışıkla kalın…

SORULARINIZ İÇİN BİZE ULAŞIN

Adınız Soyadınız (gerekli)

E-mail (mail adresinizi girin)

Mesajınız

Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.