Çakralar

ÇAKRALAR  BEDENİN ENERJİ  MERKEZLERİ

Bedende enerjinin aktığı yüzlerce enerji merkezi bulunmaktadır. Bunlardan 7 ana enerji merkezine ÇAKRA denir. Çakra, Sanskritçede hareketli daire –tekerlek- veya volteksi anlamına gelir. Fiziksel bedenin yaşaması için gerekli olan enerji çakralar aracılığıyla auranın katmanlarından ve eterik, duygusal (astral), zihinsel ve ruhsal bedenden geçerek fiziksel bedene akar.
Yedi ana çakradan her birinin hem fiziksel hem de şuurumuzu etkileyen belirli fonksiyonları vardır. Ayrıca, her birisi bedenin endokrin sistemiyle ve tüm salgı bezleriyle ilişkilidir. Çakraların her birinin belirli frekansı ve rengi vardır. Ayrıca çakraların her biri diğerleri ile bağlantılı ve sürekli enerji alışverişi halindedir. Bu nedenle bir veya birkaç çakradaki tıkanıklar ve dengesizlikler bütün çarka sistemini etkiler.
Çakraların varlığını bilmek ve nasıl çalıştıklarını anlamak kendi varlığımızda uyumlu ve sağlıklı bir bütünlük yaratmak yaşamımızın her yönünde sağlıklı fonksiyon gösterebilmek için son derece önemlidir. Çakra sisteminin farkına varmak kişiyi şuurlandırarak,  hem fiziksel hem de ruhsal yönden uyumlandırır ve denge sağlar. Şimdi 7 ana çakrayı tek tek inceleyelim
1.ÇAKRA
2.ÇAKRA
3.ÇAKRA
4.ÇAKRA
5.ÇAKRA
6.ÇAKRA
7.ÇAKRA
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş ve , , , , , , , , ile etiketlenmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.