Karanfil;

                                                           

İNGİLİZCE- CLOVE                                          
LATİNCESİ: CARYOPHYLLUS AROMATİCUS
GEZEGENİ: Güneş, Jüpiter, Uranüs
ELEMENTİ: Ateş
BURCU: Koç, Aslan, Yay
TANRI VE TANRIÇASI: Zeus,
SEMBOLİZMA:: Hafıza güçlendirici, bolluk bereket, duru görü.
BEDENSEL YARARLARI: Mikropları öldürür, ağrıları dindirir özellikle diş ağrılarına çok etkilidir. Antiromatizmaldır, ağrıyan bölgelere karanfil yağıyla masaj yapabilirsiniz. Ateşli soğuk algınlığında terlemeyi kolaylaştırır. Doğumu kolaylaştırır. Susuzluğu giderir, bulantıyı keser ve kusmayı önler. Karanfil birçok ilacın tadını ve kokusunu iyileştirmekte kullanılır. Çiğnendiğinde ağız kokularını önler. Ayrıca afrodizyak ve depresyon giderici özellikleri sayesinde keyifle birçok yemeğe eklenebilir.
TARİHÇESİ: Anavatanı Baharat adaları Filipinler’dir. Eski Mısır mezarlarının duvarlarında ipe dizilmiş karanfil resimleri vardır. Karanfili tedavi amaçlı ilk kez Bingenli Hildegard yer vermiştir. Hekimler Avrupa’da koleranın ve vebanın yaygın olduğu dönemlerde boyunlarına karanfilden yapılmış kolye takar, hasta muayenesinde dudaklarının arasında bir karanfil tutarlardı. Hastayı muayene edip yanından ayrıldıktan sonra da karanfil çiğnerlerdi.
KARANFİL TENTÜRÜ HAZIRLAMA:  Bir kavanoza 110 gr kuru karanfil konur. Üzerine 550 gr votka boşaltılır. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Günde 2 defa çalkalanarak 2 hafta bekletilir. İki hafta sonra süzülür şişelenir.
 KARANFİL YAĞI HAZIRLAMA: Bir kavanoza karanfil doldurulur. Üzerine bitkiyi iyice örtecek kadar zeytinyağı ilave edilir (yoksa küf oluşur) 2 hafta güneşte ya da sıcak bir yerde durduktan sonra süzülüp tekrar aynı yağın içine yeni bitki eklenir. 2hafta daha bekletilir. Arada çalkalamakta fayda vardır. Bu süre sonunda süzülen yağ şişelenir.
YAN ETKİLERİ: Yüksek miktarda kullanıldığında zararlıdır. İçerisindeki yüksek miktardaki eterli yağ epitel dokuyu tahriş eder.
KARANFİLLİ TARÇINLI KEK
Malzemeler:
6 yumurta+ 6 kahve fincanı un+6 kahve fincanı şeker+1 küçük paket margarin (125 gram)+yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil+1 kahve kaşığı tarçın+1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi+1 kahve kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
Kalıp yağlanır, unlanır, fırın önceden ısıtılır. Yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.  Limon suyu ve kabuğu rendesi ilave edilir Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır Orta ısılı fırında 35-40 dakika pişirilir, soğuyunca kalıptan çıkarılır, üzerine vanilyalı pudra şekeri elenerek servis yapılır.
KARANFİLLİ KIŞ ÇAYI:
1 fincan sıcak su +rezene +Bir parça meyan kökü + 1 kaşık ıhlamur+ 1 adet çubuk tarçın+2 adet karanfil+ 1 çay kaşığı bal
Tüm malzemeler sıcak suyun içine atılır demlenir süzüldükten sonra bal ilave edilir.
  NOTLAR:
*Endonezya’da 19. Yüzyılın sonundan beri sigara tütününün üçte bir oranında karanfil karıştırılmaktadır.
*Lahananın gaz yapmaması için yemeğe karanfil karıştırılması veya yemeğin üzerine 5-6 adet karanfil batırılmış soğanla birlikte pişirilmesi önerilir.
*.Karanfil yağından sabun üretiminde mikrop öldürücü olarak yararlanılır.
*.Pasta kurabiye yapımında kullanılır. Mutfakta baharat olarak bazı yemeklere karıştırılır.
Bu yazı Ana Sayfa kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yoruma kapalı.